A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Előre fizetős mérő fel- és leszerelésének kérése

Előre fizetős mérő felszerelésének kérése

Szociálisan rászoruló védett ügyfelek

2024. július 1-jétől a szociálisan rászoruló védett ügyfelek az MVM Next (a villamosenergia-kereskedőjük) ügyfélszolgálatán kérhetik az előre fizetős mérő felszerelését. Az első feltöltés összegét (50 vagy 88 kWh energia ára) az MVM Next felé kell befizetni, az áramhálózati elosztó (az ún. elosztói engedélyes) nem számít fel díjat a mérőcserére. 

Az első szükséges lépés az, hogy a szociálisan rászoruló védendő fogyasztó bejelentse ezt a státuszát az áramhálózati elosztónál. Az áramhálózati elosztót az áramszámlája 3. oldalán az Elosztói engedélyes pontban olvashatja.

Azt követően, hogy az elosztó beállította a védendő státuszt, már jelezheti igényét az MVM Next felé az előre fizetős mérő felszerelésére vonatkozóan:
személyes ügyfélszolgálat időpontfoglalás: mvmnext.hu/Navigator Szerződéssel kapcsolatos ügy

Fogyatékkal élő védett ügyfelek, valamint nem védett ügyfelek

Az előre fizetős mérő felszerelését kizárólag a felhasználási helyet ellátó áramhálózati elosztó ügyfélszolgálatán rendelhetik meg azok, akik nem szociálisan rászoruló védett ügyfelek. Az elosztó a megrendeléskor kiszámlázza a mérőcsere díját. Az első feltöltés összegét (2024. július 1-je előtti ügyfeleinknek 50 kWh energia ára, míg az E.ON-tól újonnan érkezetteknek 88 kWh) az előre fizetős mérő felszerelését követően az MVM Next számlázza ki. 

Előre fizetős mérő leszerelésének és normál mérő felszerelésének kérése

2024. július 1-jétől az MVM Next (a villamosenergia-kereskedőjük) ügyfélszolgálatán lehet kérni az előre fizetős mérő lecserélését normál mérőre. A cserét az elosztó végzi, és a mérőcsere díját is ők számlázzák ki minden esetben.
személyes ügyfélszolgálat időpontfoglalás: mvmnext.hu/Navigator Szerződéssel kapcsolatos ügy
e-mailben: ugyfelszolgalat@mvm.hu
levélben: MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., 1439 Budapest Pf. 700

Fontos tudni! Ha tartozása áll fenn akár még az előre fizetős mérő felszerelését megelőző időszakból, akkor az előre fizetős mérő cseréje normál mérőre csak a hátralék kiegyenlítését követően végezhető el.