A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.

Diktáláson alapuló számlázás

Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy minden hónapban a tényleges fogyasztás szerint fizesse villanyszámláját. Ebben az esetben fontos, hogy a villanyszámlán feltüntetett diktálási időszakban diktáljon, melyet megtehet online ügyfélszolgálatunkon, mobilapplikációnkban, vagy telefonos automatában is. 
Ha nem diktál időben, becsült mennyiséggel állítjuk ki részszámláját.
Diktálási időszakát megtalálja villanyszámlája harmadik oldalán, illetve ha regisztrál online felületünkre vagy mobilapplikációnkba.
Éves leolvasáskor – időpontja szintén a számlák harmadik oldalán található – az ügyfél köteles biztosítani az áramhálózati elosztó megbízottjának a mérőhöz való hozzáférést. Távleolvasás esetén erre nincsen szükség.  Az E.ON és az Elmű hálózatok ellátási területén a hálózatos applikációkban fényképes diktálással kiváltható a leolvasó fogadása.
Fontos tudni, hogy ha háztartási méretű kiserőművel (HMKE) rendelkezik, diktáláson alapuló elszámolásra nincs lehetősége.